sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Berberiini


Tri Tolosen juttu kopioituna .

Berberiini suojaa sydäntä


Berberiini suojaa ja vahvistaa sydäntä, osoittavat useat eri puolilla maailmaa tehdyt tieteelliset kokeet. Uusi kiinalainen raportti vahvistaa tätä käsitystä. Berberiini toimii antioksidanttina ja lisäksi se toimii kalsiumsalpaajana, kuten uuden polven sydänlääkkeet. Berberiini estää tulehdussytokiineja ja suojaa valtimoiden endoteelien kantasoluja (progenitor cells).

Amerikkalais-kiinalaisessa hiirikokeessa selvitettiin, olisiko berberiini mahdollisesti myrkyllistä suurina annoksina. Tutkimuksessa kävi ilmi, että berberiinin imeytyminen suolesta on rajallista, eikä siitä ole haittaa. Vaikka hiirille annettiin berberiiniä kuinka paljon tahansa, sille ei kyetty löytämään LD50-arvoa (lethal dose 50 %), joka kertoo mikä annos tappaa puolet koe-eläimistä. Toisen uuden tutkimuksen mukaanBerberis aristata -kesvista eritetyn berberiinin LD50 on yli 5 000 mg/kg eli 5 grammaa painokiloa kohti (Joshi PV. ym. 2010).
Tutkimukset tukevat käytännön kokemusta, jota onkin kertynyt jo yli 2000 vuotta Kiinasta, Intiasta, Japanista, Koreasta ja Amerikasta. Kokemuksen mukaan berberiini on hyvin turvallinen aine, josta ei ole odotettavissa minkäänlaisia haittoja ohjeiden mukaisessa annostuksessa.

Linkki tri Tolosen juttuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti