lauantai 26. maaliskuuta 2016

Krooninen virtsatietulehdus

Sairastin kymmeniä vuosia sitten vuosia jatkunutta virtsatien tulehdusta. Se alkoi aina, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jos alkoi illalla, oli pakko mennä päivystykseen yöllä. Ei millään voinut odottaa aamuun ja kerätä rakkoon virtsaa ja viedä näyte laboratorioon aamulla. Odottaa muutamaa päivää määritystä, mikä antibiotti puree bakteeriin. Ei, vaan heti oli saatava hoitoa. Sitä jatkui vuosia. Kunnes kävin gynegologilla ja kerroin vaivastani. Sanoo, että liika peseminen tuhoaa alapään bakteeri. Aloin totutella pesemättömyyteen. Mutta vaiva toistui aina uudelleen. Sain tulehdukseen estolääkitystä. Sitäkin söin vuosia ja tulehduksiakin aina silloin tällöin, mutta harvemmin kuin ennen estolääkitystä.

Aloin kyllästyä lääkekuureihin monille tulin allergiseksi.

Tutkin luonnon hoitokeinoja. Löysin itselleni sopivan. Minulla oli siihen aikaan 250 pensasta mustaherukkaa. Tein lapsille paljon mehuja niistä ja yleensä kaikista kotimaisista marjoista. Jutussa kerrottiin, kuinka mustaherukan lehdissä on paljon enemmän c-vitamiiniä kuin itse marjassa.

Kompostimehu

Ämpärillinen mustaherukan lehtiä, huuhdeltuna.
Keitettyä, kuumaa vettä ja sitruunahappoa lehtien päälle, niin että lehdet peittyvät.
Annetaan seisoa vuorokauden.
Siivilöidään, lisätään sokeria n kilo kahdeksaan litraan juomaa ja lämmitetään sen verran että sokeri sulaa ja pullotetaan desinfioituihin pulloihin tai pakasterasioihin.

Meillä sitä kutsuttiin " pissamehuksi" koska lähes heti sai mennä vessaan. Juoma laittaa munuaiset erittämään virtsaa ja ei pääse bakteerit pesimään.

Teen nykyisinkin viuosittain mehua ja nautin sitä sen erittäin hienosta mausta. Olen kolmisen kymmentä vuotta pärjännyt ilman virtsatien tulehduslääkkeitä. Ja olen tehnyt tuttavilleni, joilla ollut vaivoja. Hekin ovas saaneet olla terveinä vaivasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti