VALMARIININ sivulta lainaamaani aineistoa
Ruoka-aineet tuottavat elimistössä palaessaan joko happamia, emäksisiä tai parhaimmillaan neutraaleja palamistuotteita, jotka elintoimintojen ansiosta eri tavoin poistuvat kehosta.
Happamat palamistuotteet hidastavat aineenvaihduntaa, emäksiset nopeuttavat.
Tavallisen ruokavalion ja esim. valmisruoan palamisjätteet ovat happamia.
Happamat palamistuotteet hidastavat aineenvaihduntaa, emäksiset nopeuttavat.
Tavallisen ruokavalion ja esim. valmisruoan palamisjätteet ovat happamia.
- = palamistuotteenaan HAPPOA tuottavia
+ = palamistuotteenaan EMÄSTÄ tuottavia
0 = palamistuote ei lisää eikä vähennä happamuutta
+ = palamistuotteenaan EMÄSTÄ tuottavia
0 = palamistuote ei lisää eikä vähennä happamuutta
100 g mainittua ruoka-ainetta tuottaa kehossa palaessaan taulukossa mainitun yksikkömäärän emästä/happoa verrattuna neutraaliin.
Lue lisää -sivuillamme saat lisätietoa happo-emästasapainon ja ravitsemuksen vaikutuksesta fysiologiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti