lauantai 5. maaliskuuta 2016

Happoa ja emästä tuottavat ruoka-aineet

VALMARIINI sivulta lainattua tietoa.

Plussat kertovat ruoka-aineen muuttumista emäksiseksi . Miinukset happamaksi.


Viljavalmisteet

maissi ja maissijauho- 6
vehnä ja tärkkelys- 6
vehnäjauho- 8
riisi, kiillottettu- 11
maissi, kuorittu- 14
ruis, jauhettu- 16
ruis, jyvä- 17
ohra, ryyni- 20
kaura, hiutaleet- 22
kaura, jauho- 33
vehnä, jauhettu- 38
vehnänlese- 39
riisi, kuorimaton- 51

Leivät

ruisleipä- 6
ruisnäkkileipä- 9
hiivaleipä- 11
ruisleipä, täysjyvä- 22

Vihannekset ja juurekset

kurkku, siemenetön+ 31
keräsalaatti+ 14
tomaatti, siemenetön+ 14
selleri, vaalea varsi+ 11
porkkana+ 10
endiivisalaatti+ 9
pinaatti+ 9
purjo+ 9
ruohosipuli+ 9
kaalit+ 5
peruna, kuorittu+ 5
sipuli, keltainen+ 3
melooni, siemenetön+ 2
parsa+ 1
sokeriherneet0
kruunuartisokka- 4
pavut, vihreät palolliset- 4
herneet, kypsät keltaiset- 4
pavut, ruskeat- 8
ruusukaali- 9
papu (bond)- 10
soijapapu, keltainen- 10
parsannuput- 14

Marjat ja hedelmät

viikuna, kuivattu+ 26
rusinat+ 16
ruusunmarja, kuivattu+ 15
mandariini+ 12
appelsiini+ 10
sitruuna+ 10
karviainen+ 9
viinirypäleet+ 7
taateli, kuivattu+ 7
banaani+ 7
karhunvatukka+ 7
luumu+ 6
persikka+ 5
aprikoosi+ 5
vadelma+ 5
mustikka+ 4
ananas+ 4
viinimarjat+ 4
päärynä+ 3
omena+ 3
kirsikka+ 3
mansikka+ 2
karpalo+ 2
juolukka+ 2
puolukka- 6

Pähkinät

manteli, makea- 1
hasselpähkinä- 1
kookospähkinä keitetty- 4
saksanpähkinä- 8
parapähkinä- 10
maapähkinä- 15

Maitotaloustuotteet

maito+ 4
hera+ 4
voi, suolattu- 6
juusto, vähärasvainen- 14
tahkojuusto- 17

Liha, kala, muna

muna, keitetty- 23
liha, kaikki- 10 - - 24
kala, kaikki- 10 - - 19ut
sienet, lakit+ 3
margariini, suolattu- 1
oliiviöljy- 6





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti