tiistai 8. maaliskuuta 2016

Nivelrikko/kuluma

Minulla todettiin kolmisen vuotta sitten lonkkanivelen kuluma. Oli jo todella vaikean tuntuista. Ei voinut lenkillä mäkeä nousta, portaissa ei voinut vasemmalla jalalla varata ylöspäin noustessa. Jouduin vaihtamaan oikean jalan joka portaalle astuessa. Alkoi tuntua vanhan ihmisen liikkeiltä. Enkä vielä kuuttakymmentä.
Yöt olivat tosi hankalia. Asentoa ei tahtonut löytyä, jossavkipu ei tuntuisi. Useaan kertaan yössä kylmä/kipu geeliä, särkylääkettä. Alkoi tuntua todella hankalalta.

Menin lääkäriin, lonkka kuvattiin. Kulumaa. Mitä sitten lääkäriltä keinoksi. Sanottiin vain, että ei ole muuta keinoa kuin särkylääkkeet.  Oli jo itsellä kokemusta niistä. Eli jälleen nettiä selaamaan. Keskustelupalstoilta sain uskon vahvistusta. Luin kokemuksia, että kuluman oli saanut parantumaan ilman särkylääkkeitä. Eihän särkylääke paranna mitään, siirtää vain kipua.

Aikani lueskeltua juttuja, minulle selvisi aine, jota lähdin jälestämään. Nokkos-kalkki-vihersimpukka-inkivääri. Jo parin viikon käytön jälkeen aloin tuntea lonkassa paranemisen oireita. Ei enää yökipuja. Kävellessä jonkin verran oireita. Jatkoin tuotteen käyttöä puoli vuotta. Kipu koko ajan väheni, häipyi. Reilun puolen vuoden käytön jälkeen lopetin käytön. Nivel ei ole oireillut. Pariin vuoteen en ole tuotetta tarvinnut. Kipu on poissa.

Eli uskon, että kuluma on parantunut. Olen välttynyt keinotekoisen lonkkanivelen asentamiselta.

Linkki keskusteluun

1 kommentti:

  1. Ystävälläni todettiin myös polvien nivelkulumat muutama vuosi sitten. Hänellä oli myös ongelmia mäkien ja portaiden nousussa. Yöt olivat hankalia, mikäli oli päivällä joutunut paljon kävelemään portaissa tai kuormittamaan polvia. Hän ei leikkaushoitoa halunnut edes harkita joten hänelle suositeltiin injektiohoitoa polville. Ilmeisesti hoidossa niveliin pistetään ainetta joka edesauttaa nivelen toimintaa. Ainakin hän on kokenut saaneensa hoidosta lisää toimintakykyä. Oletko kuullut tästä? https://www.nivelhuoltamo.fi/?page_id=14

    VastaaPoista